Fons Dams in 2018.© Joris Herregods

Oud-brandweercommandant Fons Dams overleden: “Op Fons kon je altijd rekenen”

Lier -

In Woonzorgcentrum Paradijs in Lier is oud-brandweercommandant Fons Dams (80) overleden.

Fons Dams werkte als toezichter van de werklieden bij de stad Lier, maar was vooral bekend als commandant van het brandweerkorps van Lier. Dams was ook vrijwilliger bij het Zimmertorencomité.

“Fons was een zeer actief en gewaardeerd lid van het Zimmertorencomité gedurende meer dan 32 jaar. Hij zorgde er samen met de andere techniekers voor dat de Zimmertoren bleef werken. Ook voor de kleine en grote herstellingen was hij paraat. Een telefoontje naar Fons en hij sprong op de fiets om met een lach en een zwans het probleem op te lossen. Op Fons kon je altijd rekenen. In 2019 moest Fons om gezondheidsredenen afscheid nemen van het Comité. Om hem te danken voor zijn jarenlange inzet, benoemden wij hem tot erebestuurder van het Comité. Fons heeft zeker een plaats verdiend in de annalen van de geschiedenis van het Zimmertorencomité”, zegt voorzitter Patrick d’Haens.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 4 februari om 11.30u in aula Erica van afscheidscentrum Kloosterheide in Lier. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier