Archiefbeeld: Jeugdhuis De Choke heeft momenteel nog een tijdelijk onderdak in het oude zusterhuis op de Vest.© Bert De Deken

Werken nieuw Herselts jeugdhuis starten over twee maanden: “Te duur en met drie jaar vertraging, proficiat”

Herselt -

Fractieleider Luc Peetermans van de Herseltse oppositiepartij CD&V+2230 informeerde tijdens de gemeenteraad naar het bedrag dat werd gegund voor de bouw van het nieuwe jeugdhuis en naar de timing van de werkzaamheden. Volgens burgemeester Peter Keymeulen (N-VA) kunnen die waarschijnlijk binnen de twee maanden beginnen en zullen ze zo’n jaar lang duren.

Kristof Van Rompaey

De gemeente gunde de ruwbouw voor 459.551,28 euro, exclusief btw. Voor verwarming, ventilatie en koeling is 120.469,23 euro uitgetrokken. Raadslid Peetermans noemde dat tijdens de gemeenteraad ‘een verschrikkelijke meerprijs’. “Met er nog eens drie jaar vertraging bovenop. Proficiat”, klonk het.

De huisvesting van jeugdhuis De Choke vormt al lang een twistpunt tussen de meerderheid en CD&V+2230, dat het jeugdhuis liever geïntegreerd had gezien in VTC De Mixx. Burgemeester Peter Keymeulen vatte nog eens kort zijn visie samen. “We kunnen discussiëren over de kostprijs, maar ik denk dat de jongeren blij zijn dat ze een volwaardig jeugdhuis krijgen en dat ze niet worden weggezet in een hoekje van een tenniszaal, met alle mogelijke problemen van dien. Ik ben blij dat dit beslist is en dat de kogel door de kerk is.”

Barst in voeg

In de kantlijn maakte Peetermans nog een opmerking over een barst in de muur bij VTC De Mixx. “Hier recht tegenover ons”, wees hij aan. “Hilde (Van Reet, CD&V+2230, red.) maakte er mij attent op.” Burgemeester Keymeulen pikte in: “Ik ben geen technisch expert, maar ik weet dat een nieuwbouw zich zet”, zegt hij. “Als dat dan nog in een voeg gebeurt, dan lijkt me dit eerder onschuldig. We zullen het in elk geval nakijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners