© AFP

DISCUSSIE. Vind je Domenico Tedesco een goede keuze als bondscoach?

Geen Joachim Löw, André Villas-Boas of Mauricio Pochettino als opvolger van Roberto Martinez. Ook geen Thierry Henry, zoals enkele Duivels opperden. Wel zullen we moeten wennen aan de minder ronkende naam van Domenico Tedesco als nieuwe coach van de Rode Duivels. Vind je het desondanks toch een goede keuze?

Al weken werd er naar uitgekeken en nu weten we eindelijk wie de nieuwe man wordt die de Rode Duivels naar successen moet leiden. Bij aanvang had de Belgische voetbalbond aangekondigd te mikken op een “grote naam”.

LEES OOK. Voetbalbond is rond met nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, hij moet alleen contract met RB Leipzig nog afhandelen

Hoewel de officiële aankondiging nog even op zich laat wachten, weten we nu dus dat het de Duitse Italiaan Domenico Tedesco wordt. De portefeuille van de KBVB bleek toch niet dik genoeg voor een coach die zijn strepen heeft verdiend op het allerhoogste niveau, maar ondanks zijn jonge leeftijd heeft Tedesco toch al Europese subtoppers als Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig op zijn palmares staan.

Tedesco wordt omschreven als een moderne ‘datacoach’ die flexibel is in het toepassen van zijn spelsysteem.

LEES OOK. PORTRET. Domenico Tedesco wordt onze nieuwe bondscoach: een Bundesliga-sensatie mét duidelijke voetbalfilosofie (die niet te duur is)

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe de voetbalbond uiteindelijk bij Domenico Tedesco belandde

Kan je je vinden in de keuze voor Domenico Tedesco, of had de voetbalbond voor een andere bondscoach moeten gaan?

MEER OVER DE RODE DUIVELS