Kamala Harris.© EPA-EFE

Vicepresident Kamala Harris en familie van George Floyd wonen begrafenis van Tyre Nichols bij

De vicepresident van de Verenigde Staten, Kamala Harris, zal woensdag in Memphis de begrafenis bijwonen van Tyre Nichols. Ook de familie van George Floyd, die eveneens omkwam na politiegeweld, zal aanwezig zijn.

Bron: BELGA

De Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris zal woensdag naar Memphis gaan, in de staat Tennessee, om de begrafenis bij te wonen van Tyre Nichols, een zwarte man die omkwam na politiegeweld. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd.

President Joe Biden had eerder telefonisch contact met de familie van Tyre Nichols.

Ook verschillende familieleden van George Floyd, een andere zwarte man die stierf na politiegeweld, zullen bij de begrafenis aanwezig zijn, onder wie zijn broer. Dat meldde het advocatenkantoor dat de familie Nichols vertegenwoordigt.

Hoewel de families elkaar nog niet persoonlijk hebben ontmoet, hebben de naasten van Floyd al hun medeleven betuigd aan de rouwende familie van Nichols.

De 29-jarige Tyre Nichols werd op 7 januari hardhandig gearresteerd en overleed enkele dagen daarna. Vorige week kregen vijf zwarte agenten, die al ontslagen waren wegens buitensporig geweld, te horen dat zij worden aangeklaagd voor doodslag en zware mishandeling. Intussen werd nog twee agenten geschorst en werden ook twee medici en een chauffeur van een brandweerwagen door het brandweerkorps in Memphis ontslagen.

LEES OOK. Hoe de agenten van Memphis hun aandeel in de dood van Tyre Nichols probeerden te camoufleren: “Hij was kortademig”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER