© Icon Sport

Algerijnse veteraan Islam Slimani is na bewogen transferdag de nieuwe spits van Anderlecht

Anderlecht heeft na een bewogen transferdag dan toch een spits beet: de 34-jarige Algerijnse international Islam Slimani van de Franse eersteklasser Stade Brestois. Paars-Wit moest snel schakelen, want het had eigenlijk zijn zinnen gezet op Tolu Arokodare, maar Racing Genk ging aan de haal met de grote Nigeriaan van Amiens.

Jurgen Geril, Michaël Van Damme

De zoektocht naar een spits heeft flink wat voeten in de aarde gehad voor Anderlecht. De Serviër Petar Ratkov (19) van TSC Backa Topolo lag lang in pole positie, maar hij bleef gewoon bij zijn club.

Vervolgens waren twee alternatieven in beeld: de Venezolaan Sergio Cordova (26) van het Duitse Augsburg en de Nigeriaan Tolu Arokodare (22) van Amiens. Die laatste leek op weg naar Paars-Wit, maar Racing Genk kaapte hem na de transfer van Paul Onuachu voor de neus van Anderlecht weg.

Paars-Wit moest snel handelen, want de laatste uren van deadline day tikten weg. Toen een bod van 2 miljoen euro op Amine Salama werd afgewezen door diens club Angers, begon de tijd echt te dringen.

Uiteindelijk haalde Anderlecht de Algerijnse veteraan Islam Slimani, die zijn contract bij Brest ontbond. Slimani scoorde dit seizoen één keer in zestien competitiematchen voor Brest. Hij heeft 94 caps voor Algerije achter zijn naam en scoorde daarin 41 keer. In het verleden speelde hij onder meer bij Sporting Lissabon, Leicester en Lyon.

Slimani heet een fysieke en onvermoeibare speler te zijn van 1m88 die weegt op de defensie en beschikt over een goed kopspel. In Portugal was hij het productiefst met 51 goals in 91 competitiematchen. Naast goals liet hij ook altijd flink wat assists optekenen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL