Het magazijn van Hammertime, volgestouwd met muziekinstrumenten van het failliete Keymusic.© pvs

Veiling van instrumenten van Keymusic is succes ... maar start volgende week opnieuw

De veiling van de muziekinstrumenten van de failliete keten Keymusic is een daverend succes. In twee uur tijd kreeg veilinghuis Hammertime elfduizend biedingen. Maar de muziekinstrumenten van de winkel in Antwerpen zijn daar niet bij. Die worden vanaf 5 februari door veilinghuis Auctim-Moyersoen geveild.

De website van veilinghuis Hammertime sloeg dinsdag bijna tilt. Met zevenduizend bezoekers per minuut werd voor de biedingen op de instrumenten van Keymusic bijna een nieuw record gevestigd. De biedingen lopen nog tot 13 februari. Er zijn gitaren waarvoor het hoogste bod nu al op 700 tot 800 euro ligt. Hammertime voert de veiling uit in opdracht van de curator van Keymusic.

Opvallend genoeg start ook Auctim-Moyersoen, een concurrent van Hammertime, vanaf 5 februari met de onlineveiling van muziekinstrumenten. Het gaat om de inboedel van de muziekwinkel in Antwerpen. “Wij hebben de opdracht gekregen van de gerechtsdeurwaarder”, zegt Christophe Moyersoen, CEO van Auctim-Moyersoen. Het is niet duidelijk waarom de veiling van Keymusic door twee verschillende veilinghuizen wordt georganiseerd. De curator was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Auctim-Moyersoen heeft voor de veiling 621 loten samengesteld. Dat gaat van een drumstoel tot een saxofoon en een pakket met vier muziekboeken. Op zaterdag 11 februari tussen 9 en 15u kunnen kandidaat-kopers in de Keymusic-winkel in Antwerpen zelf de instrumenten uitproberen. cwil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER