Een van de optredens tijdens de eerste editie van de HSN Classic.© rr

Academie trakteert op tweede muzikale fietsrally

Hemiksem, Schelle, Niel, Aartselaar -

Ter gelegenheid van de Dag van de Academies zet de academie voor muziek, woord en dans Hemiksem-Schelle-Niel-Aartselaar op zaterdag 11 februari de tweede editie van de HSN Classic op poten. De muzikale fietstocht leidt de deelnemers door de vier gemeenten met meer dan 40-miniconcertjes van leerlingen op acht locaties.

“Het doel van de HSN Classic is tweeërlei: enerzijds het publiek op een andere, toffe manier laten kennismaken met de academie en het talent van de leerlingen, maar anderzijds ook om verbindend te werken, zowel onderling als naar de buitenwereld toe”, zegt directeur Kevin Verlaeckt. “Door samen te werken met anderen, willen we die verbinding versterken.”

Limonadefuif

Dit jaar zetten acht locaties de deuren open voor de HSN Classic: het Wolffaertshof en kasteel Cleydael in Aartselaar; het Boekenhof, jeugdhuis Jokot en het atrium van het gemeentehuis in Niel; de Plukboerderij in Schelle en de academie en het parochiaal centrum in Hemiksem. Op laatstgenoemde locatie volgt aansluitend een limonadefuif voor -12-jarigen en een foute party voor de groten.

De HSN Classic kan je naar hartenlust à la carte afleggen of je kan ook een van de vier uitgestippelde routes volgen waarbij telkens drie/vier locaties worden aangedaan. Er is de keuze uit de Academie HSN Classic (11 km), de Superprestige (6 km), de Kasseiklassieker (11.3 km), de Rupelse Pijl (7.7 km), de Ronde van Vlaanderen en de kleine omloop.

Vertrekken kan vanaf 13u aan de academie in de Nijverheidsstraat in Hemiksem. De toegang voor de concerten is gratis. Alle info vind je op HSN Classic .

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners