Een indrukwekkende colonne vervoerde Penske op donderdag 19 januari naar het crematorium.© Robin Fasseur

Politie en gemeente houden rekening met grote toestroom tijdens uitvaart van Mechelse Outlaws-stichter ‘Penske’

Putte, Mechelen -

De politie en de gemeente Putte houden er rekening mee dat er op zaterdag 4 februari mogelijk meer dan 500 motoren afzakken naar de uitvaartplechtigheid van stichter van de Mechelse Outlaws Willy ‘Penske’ Van den Weghe (75) in Gemeenschapscentrum Klein Boom. De focus ligt volgens burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) op het bolwerken van de verkeersstromen naar Klein Boom en het parkeren ter plaatse.

Kristof Van Rompaey

Penske, die begin de jaren zeventig de eerste motorclub van de Outlaws in België oprichtte, overleed op zondag 15 januari. Op donderdag 19 januari begeleidden leden van de club uit heel het land hun legendarische president al op zijn laatste rit naar het crematorium. Voor de grote publieke uitvaart trekken de Outlaws zaterdag naar Klein Boom.

LEES OOK. Mechelse Outlaws trekken voor uitvaart Penske naar Klein Boom in Putte

“Tijdens de samenkomst geldt aan Klein Boom een parkeerverbod voor mensen die er niet moeten zijn”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts. “Als gemeente voorzien we op het terrein aparte parkings voor motoren, wagens en voor mensen die in Klein Boom nog iets moeten klaarzetten voor de dag erna. We zorgen er ook voor dat het containerpark bereikbaar blijft. De politie zal erop toezien dat alles op het terrein organisatorisch vlot verloopt.”

LEES OOK. Indrukwekkende colonne Outlaws eert ‘Penske’ tijdens laatste rit: “Hij was een vader voor ons”

Hoe groot de opkomst exact wordt, blijft voorlopig gissen, maar politie en gemeente houden rekening met meer dan 500 motoren, wagens niet inbegrepen. “De politiezones Bodukap en Rivierenland gaan erop toezien dat de verkeersstromen naar Klein Boom vlot verlopen”, zegt de burgemeester. “We gaan ervan uit dat er geen verdere problemen zullen zijn.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners