© ATV

Internationale bussen stoppen voortaan op Franklin Rooseveltplaats en binnenkort ook aan ‘Havana’ op Luchtbal

Antwerpen -

Internationale busverbindingen zoals Flixbus en BlaBlaCar hebben sinds dinsdag hun op- en afstapplaats op perron B5 aan de Franklin Rooseveltplaats. Tot dan stopte deze bussen op het Koningin Astridplein.

Patrick Van de Perre

De vorige halte van de internationale bussen bevond zich op het Koningin Astridplein. Het veelvuldige af- en aanrijden zorgde bijna dagelijks voor grote verkeersproblemen. In overleg met De Lijn werd daarom beslist om de halte van deze bussen naar de Franklin Rooseveltplaats te verplaatsen. Behalve Flixbus en BlaBlaCar stop ook de bus die van en naar de luchthaven van Zaventem rijdt op deze plek.

“De voordelen van deze nieuwe locatie spreken voor zich: comfortabeler, ruimer, overzichtelijker. En door deze bussen te verplaatsen wordt de verkeersdruk op het Koningin Astridplein vermindert”, zegt de schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Ondertussen wordt ook naar andere locaties gekeken als halteplaats voor deze bussen. “Het gaat om Linkeroever aan de keerlus van de tram, de kop van Spoor Oost en de park-and-ride ‘Havana’ op Luchtbal”, vervolgt de schepen.

Op Luchtbal worden reeds in april de eerste Flixbussen ontvangen. “Lijnen die niet noodzakelijk tot in de binnenstad moeten rijden zullen hier halte houden”, zegt de communicatieverantwoordelijke van Flixbus in de Benelux Arthur Kamminga.

“Op basis van de passagierslijsten kunnen we goed zien wie waar naartoe rijdt en bepalen of een bus stopt aan de Franklin Rooseveltplaats of op de Luchtbal”, vervolgt Kamminga.

Met dagelijks 50 Flixbussen die langs Antwerpen rijden, goed voor een half miljoen mensen die op- en afstappen in de stad, is die spreiding noodzakelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV