Meubels uit de Re-loved-collectie van Ethnicraft. Foto:© RR

Hippe hesjes, trendy interieurs en andere shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Kids in de kijker

Dankzij GoFluo zijn saaie, gele fluohesjes voorgoed verleden tijd. De Antwerpse designer Julie Vets maakt er haar job van om iedereen veilig én hip de baan op te sturen. Ze slaat nu de handen in elkaar met het Belgische boekentassenmerk Jeune Premier wat resulteert in een kleine, maar fijne collectie die bestaat uit twee hesjes met bijpassende boekentassen. Er zijn twee varianten: een voor stoere voetbalfans en een voor liefhebbers van roze, glitter en eenhoorns.

De hesjes kosten 44,95 euro per stuk, de afgebeelde rugzak heb je voor 159,90 euro. De items zijn verkrijgbaar op gofluo.com, jeunepremier.com en in geselecteerde verkooppunten.

Woning én showroom in één

© Stephanie Mathias Photography

Bij Anne Gilis uit Edegem is het altijd netjes opgeruimd. Dat moet ook, want de interieurdesigner ontvangt haar klanten gewoon thuis, in haar ‘Home of Geraldine’. Alles wat in Annes interieur staat, kan gewoon worden aangekocht. De Edegemse groeide op in een prachtige architectenwoning en werd van jongs af aan ondergedompeld in de interieurwereld. Verwacht aardse tinten, natuurlijke elementen, een majestueuze draaitrap en een zwembad inclusief poolhouse om bij weg te dromen.

De showroom kan 7 op 7, na afspraak, worden bezocht. Adres: Boerenlegerstraat 161, 2650 Edegem, www.homeofgeraldine.com

Tweede kans voor designmeubelen

Opgesmukte designmeubelen van Ethnicraft.© RR

Na de meubelverhuur komt het Boomse Ethnicraft met een nieuw duurzaam initiatief. Met Re-loved geven ze de stukken die schade opliepen tijdens de productie of het transport een tweede kans. Professionele ambachtslieden herstellen de meubels in ere, waarna ze op de gloednieuwe webshop worden gedropt tegen een toegankelijke prijs. Ethnicraft gebruikt uitsluitend ecologisch verantwoord hout, afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Markeer alvast 10 en 11 maart in je agenda, want dan organiseren ze een fysieke shoppingdag.

Ethnicraft, Scheldeweg 5, 2850 Boom, www.re-loved.com