Het enthousiaste opbouwteam van WinterWarm werkte de voorbije dagen de laatste loodjes af aan het winterfestival op De Hoge Rielen in Lichtaart.© RR

WinterWarm is klaar voor 2.000 bezoekers per dag: “We verkochten al 5.000 tickets”

Lichtaart -

Het verblijfsdomein De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) is helemaal klaar voor het winterfestival WinterWarm. Van woensdag 1 februari tot en met zaterdag 4 februari kunnen maximaal tweeduizend bezoekers per dag genieten van lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving. “We verkochten al bijna vijfduizend tickets voor alle voorstellingen, de wandeling en het muziekparcours”, zegt Lien Van Ballaer van De Warande.

Bart Van den Langenbergh

Het domein De Hoge Rielen is weer helemaal omgetoverd tot een feeëriek en winters decor met heel veel lichtjes en gezellige installaties. Het festival WinterWarm is vanaf woensdag 1 februari al aan de zesde editie toe. De organisatie is dit jaar in handen van het provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout, De Hoge Rielen, de gemeente Kasterlee en de culturele centra De Werft in Geel en ‘t Schaliken in Herentals. De voorbije dagen werkten tientallen medewerkers en vrijwilligers aan de inrichting van het domein om de bezoekers van WinterWarm helemaal in de watten te leggen. “Ons opbouwteam bestaat uit een twintigtal medewerkers van alle betrokken organisaties. Tijdens het winterfestival staan ook zestig vrijwilligers klaar”, legt Lien Van Ballaer van De Warande uit. “De totale capaciteit van WinterWarm is tweeduizend bezoekers per dag, gedurende vier dagen. Intussen verkochten we al bijna vijfduizend tickets voor alle voorstellingen, de wandeling Uit Het Donker en voor het muziekparcours.”

Ben en Lien werken samen met Enrico en Faysal (vooraan) aan de afwerking van de winterbar van het winterfestival WinterWarm op De Hoge Rielen in Lichtaart.© Bart Van den Langenbergh

Uit Het Donker

Het kunstenparcours Uit Het Donker leidt de bezoekers langs verschillende magisch verlichte wegen en paadjes. Onderweg mag je je verwachten aan grootschalige en adembenemende licht- en geluidsinstallaties. Omdat die wandeling vorig jaar gepaard ging met een overrompeling besliste WinterWarm om dit jaar een maximaal aantal bezoekers toe te laten. Diegenen die een ticket hebben voor een voorstelling of concert kunnen gratis naar Uit Het Donker. Anderen reserveren best op voorhand nog een ticket. Voor de wandeling, toegankelijk tussen 17.30u en 21u, zijn er nog tickets beschikbaar voor elke dag.

De installatie SLUE is een van de blikvangers tijdens de kunstenwandeling Uit Het Donker.© Florian

“Voor Pandax van Cirque la Compagnie, een muzikale, tragikomische en spectaculaire acrobatievoorstelling, zijn er nog enkele tickets voor woensdag 1 februari en donderdag 2 februari”, zegt Lien Van Ballaer. “Als je snel bent, kan je nog een van de laatste tickets te pakken krijgen voor het muziekparcours op zaterdag 4 februari met GIJS, Simon en De Held. Op donderdag en vrijdag is het muziekparcours volledig uitverkocht. Er zijn ook nog kaarten te verkrijgen voor het danstheaterfeest Loving is Allowed van Collectief Elan(d) & LOD Muziektheater op zaterdag.”

WinterWarmbier

Het gerenoveerde theater van De Hoge Rielen wordt opnieuw het kloppend hart van het winterfestival. In de Winterbar kan iedereen van 17u tot 1u genieten van een gezellige sfeer, vuur, muziek, het WinterWarmbier en andere drankjes en hapjes. “Dit jaar gingen de Hoppertunisten, de Warande en De Hoge Rielen op zoek naar een bier waar natuur en smaak samenkomen”, luidt het nog bij de organisatoren. “De keuze viel op een bier gemaakt met siroop van dennennaalden die werden geplukt op De Hoge Rielen. Er staan ook voornamelijk Belgische artiesten op het programma.”

Ook vorig jaar was de belangstelling groot voor WinterWarm op De Hoge Rielen.© Bart Van den Langenbergh

www.warande.be, www.dehogerielen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners