Nora Gharib is een van de ambassadeurs.© rr

Jez!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, strijkt neer in Boom

Boom -

Ambassadeurs Nora Gharib, Tom De Cock en Jonas Lips lanceerden maandag de campagne van JEZ!, het nieuwe jongerencollectief en de goede doelen-actie voor en door jongeren die de opvolger is van Rode Neuzen Dag. Tijdens een feestweek in de paasvakantie strijkt de karavaan ook neer in Boom.

Jez! staat voor Jong En Zot, maar ook Jong En Zelfzeker of Jong En Zorgzaam. Het nieuwe jongerencollectief heeft voor zijn geldinzamelingsactie zo’n tweehonderd projecten uitgekozen van organisaties in Vlaanderen en Brussel die zich inzetten voor jongeren van 6 tot 21 jaar. Daarvoor konden zij een voorstel indienen via de Koning Boudewijnstichting waarna een selectie werd gemaakt.

Tijdens de paasvakantie wordt een feestweek georganiseerd waarbij de Jez!-boot uitvaart naar vijf steden en gemeenten. Op donderdag 30 maart legt de boot aan in Boom. De gemeente is uitverkoren naast Brugge, Deinze, Aalst en Antwerpen. Op 31 maart wordt het einde van de Jez!-feestweek gevierd met een slotmoment op VTM.

“Een project dat jongeren centraal zet en geld inzamelt voor meer dan tweehonderd projecten in Vlaanderen dat kunnen we alleen maar toejuichen”, voelen ze zich in Boom vereerd.

Alle info is te vinden op JEZ!.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners