In het bouwdok in Zeebrugge worden de elementen voor de Scheldetunnel gebouwd. In mei is er een begeleid bezoek aan de werf.© Foto: Joris Herregods

Op bezoek op de werven van de Oosterweelverbinding

Antwerpen -

Lantis organiseert dit jaar voor het eerst bezoeken voor het publiek aan de werven van de Oosterweelverbinding. Op weekenddagen worden groepen tot 48 personen rondgeleid op één van de werven. In mei kan ook het bouwdok in Zeebrugge bezocht worden.

Tijdens een werfbezoek krijgen bezoekers de kans om de bouwwerken van dichtbij te bekijken. Wie zich inschrijft, rijdt met een bus over de Oosterweelwerf en stapt uit op locaties waar je in de toekomst enkel nog met de wagen kan rijden of waar je helemaal niet meer kan komen.

Ondertussen zijn er al een aantal bezoeken geweest voor mensen die zich hebben ingeschreven op de nieuwsbrief. Deze wandelingen waren telkens volzet. Maar wie nog een bezoek wil afleggen krijgt een herkansing en kan zich inschrijven via de website van de Oosterweelverbinding.

Zondag 7 mei wordt bovendien een begeleid bezoek gebracht aan het bouwdok in Zeebrugge. Hier bouwt Lantis de acht gigantische elementen voor de Scheldetunnel van de Oosterweelverbinding. De elementen worden in 2025 over de Noordzee en de Westerschelde naar Antwerpen gesleept. (pvdp)

www.oosterweelverbinding.be/werfbezoeken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners