© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Dit is een open stad, zolang je wat je doet maar achter gesloten deuren doet”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Aurore Paguay (34).

Elien Van Wynsberghe

“Wat ik doe? Ik maak grote graffiti’s. Soms ga ik naar Park Spoor Noord en dan schilder ik in één nacht tijd veertig vierkante meter. Ik heb geprobeerd om me aan te passen aan de maatschappij door te gaan werken bij de Kringwinkel, maar dat was geen groot succes. Zeven weken voor het einde van mijn contract werd ik ontslagen. Nu ben ik visual merchandiser. En ik hou van kaashapjes.”

“Met graffiti ben ik zo’n tien jaar geleden begonnen. Ik studeerde aan de Artesis Hogeschool. Grafisch ontwerp. Maar ik kon dat niet meer aan. Ik wilde bewegen met mijn spieren in plaats van krampkes te krijgen achter mijn computer. Ik ben toen een tijd in Brussel gaan wonen, maar in coronatijd ben ik weer naar hier verhuisd.”

“Sindsdien woonde ik samen met mijn boyfriend, dan met mijn ex-roommate van tien jaar geleden en dan met de beste vriend van mijn ex-boyfriend. Ik bedoel: it’s Antwerp, dit is een open stad, zolang je wat je doet maar achter gesloten deuren doet.”

“Oorspronkelijk ben ik van Luik, maar ik wil hier niet meer weg. Ook al omdat mijn katten van Antwerpen houden. Dat merk ik aan alles. Ik neem hen overal mee naartoe. Ook op de fiets. Dan zet ik een muts over hun oren -anders krijgen ze een infectie- en fiets ik met hen rond in mijn fietsmandje. Dat vinden ze zalig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen