Geen doorkomen aan in de Zaatstraat, nog tot 17 februari.© JAA

Werfsituatie sleept aan: Zaatstraat twee weken langer onderbroken en graafwerken in Van Cauwenberghslei

Schoten -

Het verhoogd kruispunt aan om de Dauwaertlaan, de nieuwe straat in het nieuwbouwproject Wonen aan de vaart, te verbinden met de Zaatstraat is niet afgeraakt binnen de aangekondigde termijn. De on derbreking van de parallel straat met de vaart duur daarom nog zeker twee weken langer tot 17 februari.

Boosdoener is volgens de gemeente de vrieskou van half januari. In een latere fase past een aannemer ook het jaagpad aan en komt er een pleintje aan de zijde van de vaart . Maar deze werken gebeuren nog niet in januari.

Eens het verhoogd kruispunt in gebruik is, zal de gemeente naar verluidt werk maken van de verwijdering van de al maanden kapotte verkeersdrempel verderop in de Zaatstraat ter hoogte van de Carrefour supermarkt. Daar zou geen nieuwe hindernis in de plaats komen.

Gemotoriseerd verkeer rijdt ook de komende weken nog om via Theofiel Van Cauwenberghslei, Kruispadstraat, Paalstraat, Zandstappenstraat en Zaatstraat. De wijk opnieuw verlaten kan via de Fluitbergstraat. Fietsers kunnen door de Zaatstraat blijven rijden langs het jaagpad.

De onderbreking situeert zich alleen ter hoogte van de nieuwe verkaveling. Woningen en handelszaken blijven bereikbaar.

De data met de duurtijd van de hinder zijn doorgehaald.© JAA

Vlakbij zorgen ook graafwerken in de Theofiel Van Cauwenberghslei voor hinder. Anticiperend op de aangekondigde onderhoudswerken aan brug 14, worden het voet- en fietspad van de Theofiel Van Cauwenberghslei nu al opengegooid om nieuwe leidingen te leggen. In totaal zullen de werken drie weken duren. De rijweg blijft tijdens de werken in beide richtingen beschikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren aan de zijde waar niet gewerkt wordt.(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners