Elke tafel maakt kans om de ring te winnen.© rr/Joren De Weerdt

Restaurant schenkt ring bezet met briljanten aan een gast: “Zo vieren we onze eerste verjaardag”

Putte -

Wie de komende maanden bij restaurant Lizanna in Beerzel (Putte) gaat eten, maakt kans op een gouden ring. Op die manier zet de zaak zijn éénjarig bestaan in de verf. Het initiatief kwam van een klant die ook juwelier is.

Bert Provoost

De zaak in Beerzel opende de deuren eind januari 2022. Ondertussen konden chef Levy De Beucker en gastvrouw-sommelier Stephanie Iserbiet al heel wat mensen lekker eten voorschotelen. Ook de culinaire gids Gault&Millau kreeg het restaurant al snel op de radar en beloonde Lizanna met een mooie notering in de gids. De eerste mijlpaal van het eenjarig bestaan laten de twee dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan.

LEES OOK. Bij Lizanna genieten ze van snelle topnotering in Gault&Millau: “Flesje goede champagne gekraakt”

“We gaan een gouden ring weggeven aan één van onze gasten om onze eerste verjaardag te vieren. Het idee kwam van een klant die juwelier is. Het gaat om Thomas Verlinden van Juweliers Verlinden uit Kessel. Hij wilde voor ons graag een ring ontwerpen en ons op die manier een duwtje in de rug geven als jonge startende ondernemer”, zegt Stephanie Iserbiet.

De bewuste ring.© rr

Het gaat om een gouden ring die bezet is met briljanten. Hij heeft een waarde van 945 euro. “Per tafel geven we de kans om de ring te winnen. Aan het einde van de maaltijd krijgen de gasten een deelnameformulier. De reacties zijn heel tof, mensen verwachten het niet”, vertelt Stephanie.

Trekking op 1 juni

De wedstrijd loopt nog tot 30 mei. “De winnaar zal getrokken worden op 1 juni. We laten dit bewust lang lopen omdat we maar vijf of zes tafeltjes per service kunnen zetten. We willen toch kans geven aan meer dan enkele tientallen klanten om mee te doen, vandaar de lange termijn”, klinkt het.

Niet dat de zaak het nodig heeft om extra aandacht te genereren, want de reserveringen lopen best vlot. “De zaterdagavonden zitten tot onze eigen verbazing al tot half april vol, op andere dagen kan je wel nog vlotter reserveren. We zien het dus vooral als een manier om onze klanten te bedanken”, zegt Stephanie.

Want het eerste jaar loste de eigen verwachtingen van het koppel helemaal in. “Zo’n zaak openen is toch altijd spannend. Maar we zijn heel tevreden met hoe het al gelopen is. Het was een mooier jaar dan we hadden durven dromen.” (bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners