De feiten speelden zich af af aan de Oude Statie in De Klinge.© Google Streetview

Jongeren krijgen celstraf en werkstraf voor vechtpartij

De Klinge -

Twee jongeren zijn door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld voor hun aandeel in een vechtpartij in De Klinge. De 21-jarige B.V. kreeg een jaar cel met uitstel en zijn kompaan J.D. kreeg werkstraf van 120 uur opgelegd.

Pieter Van Hecke

De feiten speelden zich af op een zomerse dag in juni 2021. De advocaat van de burgerlijke partij liet optekenen dat zijn cliënten al langere tijd geviseerd en geterroriseerd werden door het duo. “Zij kregen die bewuste dag zonder enige aanleiding enkele rake klappen te incasseren en bovendien gingen ze aan de haal met de rugzak van mijn cliënt”, klonk het bij de advocaat.

Rugzak gestolen

Het openbaar ministerie bevestigde dit scenario. “De beklaagden spraken af aan de Oude Statie in De Klinge om de slachtoffers een lesje te leren. Zij stalen daarbij ook een rugzak, die later bij in de auto van D. werd aangetroffen”, klonk het bij de procureur.

Volgens de verdediging van de beklaagden zat de vork iets anders in de steel. “Ze werden uitgedaagd door de burgerlijke partij”, klonk het. “De brave jongens die niets gedaan hebben, daar klopt niets van. Onze cliënten werden opgehitst, er is hier duidelijk sprake van provocatie.” Zij pleitten dan ook de vrijspraak of opschorting.

De voorzitter ging maandag niet in op de eis van de verdediging en veroordeelde J.D. tot een werkstraf van 120 uur en zijn kompaan B.V. tot een celstraf van een jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners