De parkeermeters blijven wel een ticket afleveren.© Chris Van Rompaey

Parkeerticket achter voorruit binnenkort niet langer verplicht

Lier -

Wie in Lier nog een parkeerticket aan de automaat neemt en dus nog niet mobiel betaalt, moet in de toekomst zijn parkeerticket na betaling niet meer achter de voorruit leggen.

“Via de parkeerautomaten wordt je nummerplaat digitaal geregistreerd. Dat zorgt ervoor dat het ticket van de automaat niet meer noodzakelijk is voor controles. We willen het parkeerreglement hierop aanpassen, zo moet wie op die manier parkeert vanaf dan niet meer terug naar de auto om een ticket te leggen. Dit geldt ook voor het gratis halfuurticket dat je aan elke automaat bovengronds kunt nemen en het ticket om vijf uur gratis te parkeren op parking Tramweglei. De automaten blijven wel nog tickets afleveren als betalingsbewijs voor eigen gebruik door de parkeerder”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

De stad voert deze aanpassing door, omdat steeds minder mensen de parkeerautomaat gebruiken. “In 2022 werd 51% van de parkeerbeurten betaald via app of sms (in 2020: 40%), de bankkaart was goed voor 32%, terwijl betalen met munten verder terugviel naar 17%.” (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier