Je kan logeren in de schaduw van de molen.© Marc Peeters

Green Key voor vakantiewoning de Beddermolen

Westerlo -

Erfgoedlogies de Beddermolen in Westerlo mag zich voortaan Green Key-labelhouder noemen. Green Key is het eerste kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet. Wie logeert in een Green Key-verblijf, mag er dus zeker van zijn dat de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

Stichting Kempens Landschap, de eigenaar van het erfgoedlogies op het molendomein is opgetogen met het label. Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap reageert enthousiast. “De erkenning bevestigt wat we al jaren zeggen, namelijk dat erfgoed en duurzaamheid perfect hand in hand gaan.”

“Het zorgt voor een extra uitdaging bij de restauratie, maar dat hebben we ervoor over. Zo zijn we er bij de Beddermolen onder meer in geslaagd om CO2-reducerende verwarmings- en isolatietechnieken te installeren, met behoud van de authentieke elementen van de molenaarswoning. Je kunt er dus genieten van alle moderne comfort en toch de charmes van vroeger ervaren.” 

Het oude molendomein van de Beddermolen gaat terug tot de 17de eeuw en werd gebouwd in opdracht van de abdij van Tongerlo. Naast het molenhuis vind je een imposante windmolen, een bakhuis, een stal en een schuur. Stichting Kempens Landschap restaureerde de molen en de bijhorende gebouwen en gaf ze een nieuwe bestemming. Vandaag kun je er niet alleen logeren, maar ook vergaderen of feesten. (mph)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners