Samen met pianist Antoon Offeciers brengt Frank Mercelis in ‘Talk to me in French’ een vrolijke mix van muziek, theater en humor.© RR

Zanger van Eddy et les Vedettes keert terug naar zijn geboortedorp

RETIE -

Zanger-acteur Frank Mercelis (47), bekend van Eddy et les Vedettes, treedt binnenkort nog eens op in zijn geboortedorp Retie. In zaal Den Dries brengt hij zijn nieuwste show Talk to me in French.

Eddy Meulemans

Samen met pianist Antoon Offeciers brengt Frank Mercelis in Talk to me in French een vrolijke mix van muziek, theater en humor. Zelf noemt hij het een “muziekvertelling”. Zo zingt en vertelt hij over een Amerikaanse vrouw die van haar therapeut het advies krijgt om haar man Frans te laten praten tijdens het vrijen. “Dat zou de remmingen weghalen, zowel bij hem als bij haar”, zegt hij. Wanneer de man ’s avonds in de huid van ene ‘Jean-Jacques’ kruipt en lustig Franse woorden in haar oor begint te fluisteren, blijkt de therapie zowaar wonderwel aan te slaan: hun huwelijk is gered.

Mooiste meisje van EHBO-cursus

Ook Frank Mercelis laat zich inspireren door dit bijzonder therapeutisch advies en neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in Talk to me in French, met plezante en pijnlijke verhalen over seksuele avonturen en een leven als halve castraat. De vertellingen krijgen ook een persoonlijke tint, zeker wanneer het gaat over Marilou, de buurvrouw uit zijn geboortedorp Retie. Of over Olga, het mooiste meisje van de EHBO-cursus.

In de stijl van Eddy et les Vedettes luistert de Retiese zanger-acteur zijn leutige vertellingen op met een selectie van de betere Franse chansons, maar ook met eigen songs en bewerkingen van bekende hits. De voorstelling Talk to me in French vindt plaats op vrijdag 12 mei om 20u in gc Den Dries in Retie. Tickets: 15 euro. (ema)

www.retie.be/frank-mercelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners