© PZ Hekla

Politie waarschuwt voor vrouw die zich bij bejaarden in Aartselaar en Edegem uitgeeft als CM-werknemer

Edegem, Aartselaar -

De lokale politie Hekla waarschuwt voor een verdachte vrouw die vorige week op bezoek ging bij verschillende bejaarde inwoners van Aartselaar en Edegem. De vrouw zou zogezegd werken voor de Christelijke Mutualiteit, maar daar blijkt helemaal niets van te kloppen.

De vrouw belde vrijdag aan bij verschillende hoogbejaarde bewoners, zowel in Aartselaar als in Edegem. “De dame gaf zich uit als een werknemer van de Christelijke Mutualiteit en zou naar eigen zeggen een onderzoek doen naar het zorgbudget. Ze had bijzonder veel aandacht voor de woning en stelde persoonlijke vragen over wie hen komt wassen, om hoe laat ze komen, enzovoort”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Hekla.

De CM is echter helemaal niet op de hoogte van dergelijke huisbezoeken. “Het is ook geen gebruikelijke werkwijze”, zegt de politie, die dan ook een waarschuwing heeft geplaatst op sociale media. Wat de vrouw precies van plan is, is niet duidelijk.

“De dame draagt een mondmasker en een bril, heeft een witte huidskleur en is mollig gebouwd. Ze is ongeveer 50 jaar oud en heeft blond halflang haar. De dame zou een vriendelijke uitstraling hebben”, aldus de politie nog.

Wie verdachte gedragingen opmerkt, wordt gevraagd de politie altijd te verwittigen via het telefoonnummer 101 of via de app 112. “Hoe sneller we op de hoogte zijn, hoe sneller we kunnen handelen. Bezorg ons meteen nuttige info zoals een persoonsbeschrijving, welke richting uitgegaan of het type en de kleur van een voertuig”, zegt de politie. “Dankzij uw tip kunnen wij misschien feiten voorkomen.” (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners