© ATV

Antwerp wil op Union (met Stengs) een stap richting bekerfinale zetten: “Voetbal speel je om prijzen te pakken”

Twee weken geleden leed Antwerp FC nog een nederlaag in het Dudenpark, woensdag keren Mark van Bommel en de zijnen terug richting hoofdstad om een goede uitgangspositie te bemachtigen in de halve finale van de Croky Cup. Mét Calvin Stengs, want RAFC aanvaardt het strafvoorstel van het Bondsparket niet.

Hannes Van Gael

LEES OOK. Disciplinair comité trekt schorsing voor Stengs op naar vier speeldagen effectief, speler reageert: “Ik heb Diawara nooit een klap willen geven”

“We hebben de beelden nog een keer bekeken en we aanvaarden het strafvoorstel (van drie weken effectieve schorsing, red.) niet”, stak Mark van Bommel van wal op zijn persconferentie. Door niet akkoord te gaan, kan Stengs worden ingezet op het veld van Union. “Da’s handig, maar niet de reden waarom we de straf niet aanvaarden.”

Woensdag kan de vertrouwde driehoek Vermeeren-Stengs-Ekkelenkamp dus nog aan de aftrap verschijnen. Daarna zal Van Bommel wellicht moeten puzzelen. “Dat drietal voelt elkaar goed aan, dus het is jammer dat we ze binnenkort door een schorsing uit elkaar moeten halen.” Daarbovenop zal een terugkeer van Yusuf of Gerkens nog niet voor meteen zijn. “We krijgen het wel opgelost, maar veel moet er niet meer gebeuren qua schorsingen of blessures.”

© BELGA

Gepraat met Vertessen

En op een verse kracht lijkt Van Bommel ook niet meteen te rekenen. Tenzij Antwerp vandaag op transfer deadline day nog uitpakt met een nieuwkomer. “Nee, op dit moment is het niet zo…”, maakte Van Bommel zijn zin niet af. “Tot middernacht is er altijd iets mogelijk. We kijken altijd rond.”

Gyrano Kerk blijft zo tot dusver de enige inkomende wintertransfer op de Bosuil. Ook Yorbe Vertessen werd even gelinkt aan Antwerp, maar de Belgische aanvaller van PSV koos voor een huurdeal met Union, de tegenstander van woensdag. “Ik en Jürgen (assistent-coach bij Antwerp Jürgen Dirkx, red.) hebben nog met hem samengewerkt bij PSV, waar Yorbe een groot talent was. Dat heeft hij ook regelmatig laten zien bij het A-elftal. Hij was een van de mogelijkheden en ik heb met hem gepraat, maar zijn keuze was duidelijk.”

LEES OOK. Union heeft vervanger voor Vanzeir officieel beet: Yorbe Vertessen wordt gehuurd van PSV

Of Vertessen nu woensdag speelt of niet, Antwerp zal op zijn best moeten zijn om een gunstige uitgangspositie te bemachtigen op bezoek bij Union. “Moet je Union worden om Union te kloppen? Of juist niet! Als je meegaat in de strijd, moet je je daar volledig op instellen en de duels niet ontwijken. Maar wij willen er op onze manier gaan spelen. Of we tevreden zullen zijn met een gelijkspel? Dat hangt af van het wedstrijdverloop. We willen een prijs pakken. Want je speelt geen voetbal voor het geld, maar voor de prijzen. Zo heb ik er toch altijd naar gekeken”, besloot Van Bommel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.