Ditte Wouters neemt de fleurige bloemenwinkel over van Anne-Britt Cavens.© Marc Peeters

Ditte Wouters neemt bloemenwinkel Anne-Fleur over: “Ik wil dezelfde kwaliteit en gezelligheid brengen”

Herenthout -

Wie op zoek is naar een boeket bloemen kan daarvoor opnieuw terecht bij Anne-Fleur in de Jodenstraat in Herenthout. Ditte Wouters heeft de winkel overgenomen en wil dezelfde service bieden als haar voorgangster Anne-Britt Cavens. Die moest door een vervelende allergie haar winkel opgeven. Dat de zaak wordt verdergezet, is voor haar een lichtpunt.

Met de overname van een bloemenwinkel ging voor Anne-Britt Cavens een droom in vervulling. Al spatte die droom uit elkaar toen bleek dat de uitbaatster allergisch is voor composieten. Dat zijn stoffen die van nature voorkomen in bloemen en planten. De klachten, zoals eczeem over het hele lichaam, namen iedere keer weer toe wanneer het contact met composieten intenser en langdurig werd. In december van vorig jaar werd de toestand onhoudbaar.

Maar nu is er dus een overnemer gevonden met Ditte Wouters. Ze heeft haar job als maatschappelijk assistent bij de stad Antwerpen intussen al opgegeven. “Ik heb altijd iets met bloemen willen doen en ik wou aanvankelijk aan Anne-Britt vragen of ze tijdens de weekends hulp kon gebruiken. Door de situatie is alles in een stroomversnelling terechtgekomen”, zegt ze.

Ditte neemt het roer meteen over. “De naam Anne-Fleur blijft behouden, er werd enkel ‘By Ditte’ aan toegevoegd. Anne-Britt kon op een heel toffe manier met haar klanten omgaan. Wist je dat zij de bloemen verzorgd heeft voor mijn huwelijksfeest?”, verklapt Ditte. “Dezelfde service en gezelligheid hoop ik de klanten te kunnen blijven bieden.”(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners