© BELGA

Disciplinair comité trekt schorsing voor Stengs op naar vier speeldagen effectief, speler reageert: “Ik heb Diawara nooit een klap willen geven”

Het Disciplinair Comité legt Calvin Stengs van Antwerp een zwaardere straf op dan het bondsparket gevraagd. Drie speeldagen effectief worden er vier, plus twee voorwaardelijk.

Pieter-Jan Calcoen

Stengs kreeg rood op Anderlecht voor een slaande beweging richting Diawara – de Nederlander werd wel zelf eerst vol in het gezicht geraakt door Diawara. Scheidsrechter Erik Lambrechts gaf tijdens de zitting aan dat er inderdaad een voorafgaande fout was van Diawara en dat de Anderlecht-speler “zeker niet vol geraakt” werd. De bondsprocureur hield een zeer lijvige uiteenzetting en meende dat Stengs nog goed wegkwam met drie speeldagen effectief. Daar was de verdediging van Antwerp het niet mee eens.

Stengs sprak zelf ook kort: “Ik heb die speler nooit iets willen aandoen. Ik werd in eerste instantie geraakt, toen reageerde ik niet, maar toen kwam er nog eens een arm en wilde ik mezelf losrukken. Ik moet hieruit leren, ik had niet moeten reageren. Maar ik heb hem nooit een klap willen geven.”

Het bondsparket wilde drie speeldagen effectief plus één voorwaardelijk, het Disciplinair Comité volgde niet. Het vindt dat Stengs zwaarder gestraft moet worden: vier speeldagen effectief plus twee voorwaardelijk. In dat geval mist Stengs de duels tegen Club, Genk, Eupen en OHL. De straf gaat sowieso pas in na woensdag, waardoor Stengs kan spelen in de beker tegen Union.

Antwerp kan nog in beroep gaan tegen deze beslissing en zal dat vermoedelijk ook doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.