Rudi Vranckx neemt 6 BV’s mee naar conflictgebied in tweede seizoen ‘Tussen oorlog en leven’

Rudi Vranckx neemt in het tweede seizoen van ‘Tussen oorlog en leven’ telkens twee “boeiende Vlamingen” mee naar oorlogsgebied. De reizen, die binnenkort te volgen zijn op Eén, gaan naar Oekraïne, Libanon en de Gazastrook.

edb

Drie jaar geleden trok oorlogsjournalist Rudi Vranckx naar Irak, Somalië en Afghanistan met telkens twee bekende gezichten in zijn kielzog. Ook nu vond hij zes BV’s bereid om de reis te maken naar een conflictgebied.

In de eerste aflevering op 15 februari trekt Rudi samen met #LikeMe-ster Maksim Stojanac en Ketnet-gezicht Meryem El Mandoudi naar Oekraïne. Stojanacs familie langs moederskant woont in het land dat nu bijna een jaar geleden binnengevallen werd door Rusland.

© VRT

Met Otto-Jan Ham en Kristel Verbeke reist Vranckx naar Libanon, het kruitvat van het Midden-Oosten. Alle ingrediënten voor een nieuw conflict zijn er​ aanwezig. Door corruptie zit het land sinds 2019 in een diepe crisis en meer dan de helft van de Libanezen leeft in armoede. Hun reisverslag wordt uitgezonden op 22 februari.

© VRT

De derde en laatste reis, te zien op woensdag 1 maart, gaat naar Israël en de Gazastrook. Samen met Wim Lybaert en kinderchirurg Erwin Van der Veken, bekend van Topdokters, probeert Rudi de waanzin aan beide kanten van het conflict te begrijpen. Ze ontmoeten Jean, een Joodse Belg die samen met zijn gezin in één van de vele Joodse nederzettingen woont aan de rand met de Gazastrook. En ze bezoeken een voetbalproject voor jongeren met een geamputeerd been. Erwin maakt van de gelegenheid gebruik om te helpen bij een operatie.

© VRT

In De eeuwige oorlog op Canvas onderzoekt Vranckx waarom er maar geen einde aan diezelfde conflicten komt. Om dat beter te begrijpen, praat hij met experten en kroongetuigen die ze van nabij hebben meegemaakt. De eeuwige oorlog loopt vanaf 19 februari op Canvas.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER