Ruben Vaes (paars) was andermaal goed bij schot voor Oosthoven, net als Nicky Meldert (oranje), hier op archiefbeeld.

In provinciale is het plezant. Goalie (niet) met de goal, remontada van Melkert en scorende broers

Onze collega Bart Devaere schrijft het al eens op het Nieuwsblad: in provinciale is het gewoon plezant. Waar staat anders een doelman als doelpuntenmaker op de feuille of zorgen twee hattrickscorende broers voor een monsterscore? Awoert aan profvoetbal – in provinciale daar valt het echt te beleven!

Dennis Rosiers, Dries Van Thielen

-Bijltjesdag in eerste provinciale

De topploegen in eerste provinciale kenden geen al te best weekend. Koploper Berg en Dal leed pas zijn tweede nederlaag van het seizoen op het veld van Ranst. Achtervolger Tisselt kreeg in eigen huis dan weer een pak voor de broek van ploeg in vorm ’s Gravenwezel-Schilde (0-4), dat zowaar nog aanspraak maakt op de tweede periodetitel.

Heikant-Berlaar bleef op eigen veld steken op een 1-1-gelijkspel tegen Vosselaar, Ternesse keerde met een zware 4-1-pandoering terug uit Antonia.

Kontich zag het allemaal graag gebeuren en kon als enige club uit de top vijf wél winnen. Geel-rood zat al vroeg op rozen tegen hekkensluiter Herselt. Uiteindelijk zou het 0-4 worden en de troepen van Peter Schrauwen staan eensklaps eerst in de 2e periode (al heeft Berg en Dal een match minder gespeeld).

LEES OOK. Wie houdt er Berg En Dal dit jaar van de titel? “Heel eerlijk? Wij willen gewoon kampioen spelen”

Meer over 1e provinciale? Discutabele penalty bezorgt Loenhout de zege tegen Zoersel (1-2): “We gaan nog bikkelen tot het einde”

-Melkert to the rescue

Sporting Burcht staat riant aan de leiding in vierde provinciale B. Geen mens die er dan ook aan twijfelde dat de verplaatsing naar Maccabi tot een goed einde zou worden gebracht. Het was dan ook even schrikken toen speler-trainer Sam Lavan (41 jaar jong) Maccabi vroeg in de tweede helft naar een 3-1-voorsprong trapte.

Burcht toonde veerkracht en rechtte de rug: Nicky Melkert lukte de aansluitingstreffer vanop de stip en in de slotfase hing Bilal Malha de bordjes in evenwicht. De comeback werd diep in blessuretijd compleet via het derde doelpunt van de middag van Melkert. Als je ook dit soort wedstrijden winnend kan afsluiten, dan mag je van geluk spreken! Burcht pakte ook al de eerste periodetitel.

LEES OOK. Kalfort Puursica, Sporting Burcht en SV Noorse periodekampioenen in vierde provinciale… met één gezamenlijk doel

-De doelman scoort… of toch niet

Merksplas ging met 3-2 onderuit tegen Lille B. Nochtans kwamen de Spetsers op voorsprong via… doelman Robbe Vermetten. Althans zo stond te lezen in onze krant en op de app van de KBVB. Navraag leerde ons echter al snel dat dit niet klopte. “Foutje op de feuille”, gaf het sluitstuk van Merksplas ruiterlijk toe.

-Meteen succes bij Arendonk Sport

Vorige week kon u hier lezen dat Arendonk Sport uit elkaar ging met coach Jimmy Byns na wat tegenvallende resultaten. Binnen de week werd Koen Curinckx aangesteld – geen onbekende voor de fans van het opgeheven Rosselaar-Hulsen.

En de Mollenaar maalde meteen resultaten! Het werd 0-1 op het veld van Zwaluwen Olmen – waardoor Arendonk gelijk komt met Herentals en Lentezon in 2de provinciale B. Is missie behoud ingezet?

-Familie hattrick heroes

Voor de vooroorlogse uitslag van de week moest je afgelopen weekend in Oosthoven zijn, dat Ranst B met 10-1 (!) naar huis stuurde in 4e provinciale E. En wat het allemaal nog opmerkelijker maakte: twee broers waren verantwoordelijk voor zeven doelpunten: Ruben Vaes (ex-Vosselaar) legde er 4 binnen, broer Jonas moest tevreden zijn met ‘maar’ een hattrick. “Het is al zo vaak gebeurd dat Ruben er één meer maakte”, foeterde Jonas alvast. Of dat tot wrevel leidt bij het volgende familiefeest? Dat lees je morgen in Gazet van Antwerpen!

Trouwens: de broers zijn niet aan hun proefstuk toe. Tegen Lentezon B waren ze ook al verantwoordelijk voor 7 treffers.

-En komend weekend: periodetitels?

Liefhebbers van analytische wiskunde, spanning en het woord ‘als’ kunnen uitkijken naar komend waar er – in het allerbeste geval – terug periodetitels worden uitgereikt. Maar inhaalmatchen zorgen ervoor dat nog niet iedereen dit weekeinde zeker de handen in de lucht kan steken.

Een voorbeeld? Weelde staat op kop in 2e provinciale B met 19 punten – 2 punten meer dan White Star en drie meer dan Brasschaat. Maarrr – White Star heeft nog twee inhaalmatchen op het programma en Brasschaat ook nog eentje. Dus ‘als’ Weelde wint, kan het het de handen pas in de lucht steken, ‘als’ White Star beide inhaalmatchen verliest – en als Brasschaat wint met een doelsaldo dat lager ligt dan 7 gemaakte doelpunten.

Kan u ‘als’vast nog volgen? Wij wel, maar met moeite!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen