De leden van Davidsfonds Lint openden hun werkjaar.© RR

Davidsfonds broedt op organisatie van tweedaagse gezondheidsbeurs in Lint

Lint -

Met zijn dertiende Toast Literair trapte Davidsfonds Lint het nieuwe jaar op gang. Door een wijziging in de verdeling van het jaar op nationaal vlak werkt de Lintse afdeling naar een eerste hoogtepunt in juni toe.

Filip Spoelders

Toast Literair bracht zestig bezoekers naar zaal Roeland waarvan er elf een tekst kwamen voorlezen. “Voor ons is dit voor de eerste maal het startevenement van het werkjaar. Vroeger liep deze bij het Davidsfonds gelijk met een schooljaar, van september tot juni. Het nationaal bestuur heeft beslist om vanaf 2023 volgens het kalenderjaar te werken”, geeft Lints voorzitter Benny Marissens aan.

Uitstappen

Daarom werd nu al een planning tot en met juni vastgelegd. “Zondag trekken we met achttien personen naar het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen en in april rijden we met een oude tram door de stad.”

Het hoogtepunt van het eerste half jaar van 2023 moet in juni volgen. “We willen een tweedaagse gezondheidsbeurs in Lint houden. Hiervoor gaan we organisaties uit de regio uitnodigen. We denken onder andere aan de Stomaclub van Boechout, het Wit-Gele Kruis en Diacé, het bedrijf van een Liers koppel dat accessoires voor personen met diabetes verkoopt. Ons programma voor het najaar maken we later bekend.”

In 2022 vierde Davidsfonds Lint nog zijn negentigste verjaardag.

LEES MEER: Davidsfonds, Durendaal en Fotoclub: drie Lintse verenigingen beleven een jubileumjaar maar zoeken naar nieuwe leden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners