De Red Courts in Sint-Niklaas (foto) en Lokeren gaan op zoek naar jonge Court Coaches.© archief yjs

Voetbalbond zoekt voetbalgekke jongeren om Court Coach te worden

Lokeren/Sint-Niklaas -

De Belgische Voetbalbond zoekt jonge Court Coaches voor de Red Courts van Lokeren en Sint-Niklaas. Die straatvoetbalpleintjes werden aangelegd in samenwerking met de stadsbesturen.

Ivan Elegeert

“Lokeren en Sint-Niklaas zijn voorlopig de enige twee Oost-Vlaamse steden die zo’n pleintje hebben. Eind dit jaar zullen ook op zeven andere locaties in Vlaanderen dergelijke inititieven komen. Voor elke Red Court zoeken we nu twee coaches, een jongen en een meisje tussen 16 en 26, én een Court Coordinator. Zij zullen op regelmatige basis voetbalactiviteiten geven aan kinderen en jongeren. Daarbij wordt voetbal als middel gebruikt om de sociale cohesie in de gemeenschap te bevorderen”, vertelt Robin Cnops, Football & Social Responsibility Specialist bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB.

LEES OOK. Voetbalpleintje is klaar maar wordt pas volgend jaar ingespeeld: “We wachten op een Rode Duivel”

“We zoeken voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma. Daarbij wordt voetbal ook als leidraad gebruikt bij educatieve programma’s rond thema’s als inclusie, ethiek, gezondheid en milieu. Een prachtige verantwoordelijkheid voor iedereen die voetbal én sociaal werk een warm hart toedraagt.”

LEES OOK. Rode Duivel Jan Vertonghen opent tweede Belgian Red Court van het land: “Fier om peter te zijn in mijn geboortestad”

De Court Coaches en lokale coördinatoren kunnen rekenen op een gedegen opleiding en het nodige oefen- en opleidingsmateriaal.

Meer info via robin.cnops@rbfa.be of www.rbfa. De kandidaturen moeten voor eind februari ingediend zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners