© BELGAIMAGE

ATP heeft conclusie klaar! Zverev niet schuldig aan fysiek of emotioneel geweld tegen Russische ex-vriendin

Duits tennisvedette Alexander Zverev wordt niet bestraft voor huiselijk geweld, ondanks beschuldigingen van zijn ex-partner Olya Sharapova. Een onafhankelijk onderzoek kon onvoldoende bewijs vinden om Zverev daadwerkelijk te straffen. Bijgevolg zal tennis-associatie ATP geen sanctie uitspreken.

Guy Van Den Langenbergh

De 25-jarige Zverev werd in 2020 door zijn toenmalige Russische vriendin Olya Sharypova beschuldigd van huiselijk geweld en emotionele mishandeling.

ATP besloot een onafhankelijk onderzoek te starten, uitgevoerd door onderzoeksbureau The Lake Forest Group (LFG). De onderzoekers voerden gesprekken met zowel Sharypova als Zverev maar ook met personen uit de naaste omgeving. Ook het mail- en sms-verkeer tussen de ex-partners werd onder de loep genomen. Het bureau werd aangeduid om elke zweem van belangenvermenging te vermijden.

Vijftien maand lang heeft LFG nodig gehad om tot een eindrapport te komen. Bij gebrek aan betrouwbare bewijsstukken en als gevolg van tegenstrijdige verklaringen van Sharypova concludeert LFG dat er te weinig materiaal voorhanden is om de beschuldigingen van fysiek en mentaal misbruik hard te maken. Op basis van dit rapport heeft ATP besloten om geen disciplinaire actie te ondernemen tegen de Duitse tennisvedette. Zverev heeft altijd zijn onschuld staande gehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis