Door een verzakking is de Nattehofstraat tussen de Koolstraat en de Battelsesteenweg afgesloten. Foto Dirk Vertommen

Verzakking leidt tot kilometerslange omweg in buurt oude brandweerkazerne

Mechelen -

Een verzakking in de Nattehofstraat in Mechelen heeft dinsdag voor een kilometerslange omweg gezorgd. Mensen uit de buurt die op de Battelsesteenweg wilden geraken, moesten de hele vesten afrijden. Dat probleem was dinsdagavond van de baan.

Sven Van Haezendonck

Door een verzakking is de Nattehofstraat momenteel afgesloten tussen de Koolstraat en de Battelsesteenweg. Dat stelde bewoners uit de buurt van de oude brandweerkazerne korte tijd voor problemen, want de Nattehofstraat is een belangrijke ontsluiting richting Battelsesteenweg.

Door de gedeeltelijke afsluiting van de straat was die amper nog bereikbaar. De enige andere uitweg voor de buurt is de ventweg op de Koningin Astridlaan. “Door de invoering van eenrichtingsverkeer op de vesten moet je via die weg de volledige ring afrijden om op de Battelsesteenweg te geraken, amper honderden meters verder”, zegt gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA).

LEES OOK. Sluiproute door Mechelse binnenstad vanaf volgende week afgesloten door afbraak van voormalig ziekenhuis

Buurtbewoners hebben de verkeerssituatie aangekaart bij stad en politie. “Toen we de melding kregen, hebben we meteen het nodige gedaan om dit recht te zetten. De signalisatie was afgelopen nacht geplaatst om de situatie te beveiligen, maar zonder rekening te houden met de verkeerssituatie”, reageert Andy Frans, minder-hinder coördinator bij de stad.

Voorlopig mogen buurtbewoners in twee richtingen door de Koolstraat rijden om de Battelsesteenweg te bereiken. De verkeersborden werden daartoe aangepast.(svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen