Het nieuwe fietspad verbindt de fietstunnel onder de R6 met de Liersesteenweg.© Stijn Van de Sande

Katelijne zoekt aannemer voor fietspad tussen Liersesteenweg en tunnel onder R6, nieuwe verbinding moet in najaar klaar zijn

Sint-Katelijne-Waver, Mechelen -

Er komt opnieuw schot in de zaak in het dossier van de nieuwe fietsverbinding tussen de fietstunnel onder de R6 en de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. De komende weken gaat de gemeente op zoek naar een aannemer. Als alles volgens plan kan verlopen, starten de werkzaamheden in de zomer.

Stijn Van de Sande

De plannen voor een nieuwe fietsverbinding tussen de fietstunnel onder de R6 en de Liersesteenweg gaan al een hele tijd mee. Die nieuwe verbinding moet een alternatief bieden voor de fietsroute die langs de parking van het AZ Sint-Maarten loopt. De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde maandag de lastvoorwaarden en gunningswijze voor de opdracht goed. De gemeente gaat nu op zoek naar een aannemer.

“Wanneer de fietsverbinding er precies komt, hangt deels af van de planning van de aannemer”, zegt schepen van Mobiliteit Eric Janssens (CD&V). “En we moeten ook rekening houden met het broedseizoen. Omdat de fietsverbinding vlak naast een natuurgebied komt, moeten we wachten tot dat afgelopen is. We hopen na de bouwvakantie in de zomer van start te kunnen gaan met de werkzaamheden. Die duren een veertigtal werkdagen, zodat het nieuwe fietspad in het najaar volledig klaar is.”

Verlichting

De fietsverbinding verbindt de Liersesteenweg met de fietstunnel onder de R6 en sluit zo mooi aan op de bestaande fietsinfrastructuur richting de Antwerpsesteenweg en het Tivolipark in Mechelen. “Het wordt een dubbelrichtingsfietspad van zo’n drie meter breed in betonverharding”, zegt Janssens. “Het loopt parallel met de R6 over een lengte van zo’n 850 meter en zal ook verlicht zijn. Zo kan iedereen er veilig gebruik van maken.”

Het nieuwe fietspad sluit aan op de reeds bestaande fietsinfrastructuur aan de R6.© Stijn Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners