Via de nieuwe site kan je meteen zien hoeveel afval je al hebt geproduceerd.© rr

Met enkele muisklikken je afval beheren: afvalintercommunale IDM lanceert nieuwe site

Lokeren/Zele/Moerbeke-Waas/Wachtebeke/Zelzate/Lochristi -

Hoeveel kilogram rest- en gft-afval heb je aangeboden? Hoeveel gratis tegoed heb je nog op jouw recyclagepark? En hoeveel kostte het om je grofvuil aan huis te laten ophalen? Op al die vragen biedt afvalintercommunale IDM nu een antwoord via het nieuwe webportaal ‘Mijnidm.be’.

Ivan Elegeert

IDM haalt het huisvuil op in Lokeren, Zele, Moerbeke-Waas, Wachtebeke en Zelzate. “Een handig overzicht toont welke containers een IDM-inwoner de voorbije maanden liet ledigen, hoeveel afval die bevatten en welk bedrag men daarvoor zal betalen”, zegt woordvoerder Annick Maes. “Wie gebruik maakt van het recyclagepark, vindt er terug hoeveel kilogram afval hij of zij er aanbood. Je raadpleegt er je resterend gratis tegoed, volgt je kosten op of je reserveert een bezoek aan onze recyclageparken.”

Ook het e-loket kan via ‘Mijnidm.be’ gebruikt worden. Daar kunnen inwoners vragen of klachten formuleren, bijkomende diftar-containers bestellen,...

Door de invoering van het nieuwe platform verdwijnen de huidige accounts voor het e-loket en het recyclagepark. “Maar met één account kan je voortaan alles doen. Elke duizendste gebruiker krijgt bovendien een cadeaubon van zijn of haar stad of gemeente”, aldus nog Maes.

Afvalsteward helpt je

De site moet de IDM-gezinnen nog bewuster met afval doen omspringen. “Elk gezin kan zijn afvalvolume opvolgen met de persoonlijke afvalbarometer. Zo kan je zelf aan de slag met de sorteerregels en indien nodig de hulp inroepen van de afvalsteward via sorteren@idm.be.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners