Bij TIM vervangt Katleen De Coninck Guy Van Litsenborg, die naar Weelde verhuist.© RR

Katleen De Coninck keert terug in gemeenteraad voor andere partij

Turnhout -

Gemeenteraadslid Guy Van Litsenborg van Turnhout Iedereen Mee (TIM) verhuist naar Weelde (Ravels). Zijn stoel wordt ingenomen door Katleen De Coninck, die in 2013 zetelde voor N-VA toen die partij zichzelf uit de meerderheid ruziede.

Wouter Adriaensen

Katleen De Coninck mag de laatste twee jaar van deze legislatuur volmaken voor oppositiepartij TIM. Onder luid applaus van een tiental supporters legde ze maandagavond de eed af voor de gemeenteraad. Voor De Coninck is het een terugkeer. Bijna een decennium geleden werd ze verkozen voor N-VA. Ze behoorde echter tot de fameuze ‘groep van zes’ die een eigen koers voer vanuit de oppositiebanken, naast de groep met toenmalig burgemeester Erwin Brentjens.

De onenigheid leidde tot de onbestuurbaarheid van Turnhout en een nieuwe meerderheid met onder meer TIM, dat met Eric Vos een nieuwe burgemeester leverde. Hij kon De Coninck in 2018 overtuigen om op te komen voor zijn lijst. Met iets meer dan tweehonderddertig voorkeurstemmen werd ze echter tweede opvolger.

Dat blijkt alsnog voldoende om Guy Van Litsenborg, die meer dan vierhonderddertig voorkeurstemmen haalde, op te volgen. De cafébaas van Biljart Express in de Prinsenstraat zetelde tien jaar voor TIM, maar verhuist naar Weelde (Ravels). Van Litsenborg maakte van de Heistse Pijl een wielerwedstrijd met start en aankomst in Turnhout, samen met onder meer wielermanager Jef Van den Bosch, eigenaar van ISEA Sportmanagement in Oud-Heverlee. Vlak voor de coronacrisis verhuisde de organisatie naar buurgemeente Vosselaar, waar begin juni het startschot voor het peloton weerklinkt. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners