Het programma voor de krokusvakantie is nog een verrassing, maar ongetwijfeld worden de kinderen getrakteerd op heel wat leuke spelletjes.© BERT DE DEKEN

Chiro Jopi organiseert kinderopvang tijdens krokusvakantie: “Open kamp om nieuwe leden aan te trekken”

Turnhout -

Op zoek naar een leuke kinderactiviteit voor de krokusvakantie? Chiro Jopi in de Schoolstraat in Turnhout houdt een open kamp. De leiding wil op die manier nieuwe leden aantrekken.

Wouter Adriaensen

Ruim tien jaar geleden ontstond Chiro Jopi uit de samensmelting van de Chiro’s van Sint-Jozef en Sint-Pieter. Met een vijfentwintigtal leden vormen ze niet de grootste Turnhoutse jeugdbeweging. Aan het enthousiasme doet dat echter niks af. “We delen onze lokalen van de parochie Sint-Pieter in de Schoolstraat met de gidsen, scouts en Tabee”, vertellen leiders Brent, Tim, Rowan, Rom, Marieke en Maren. “We werken vlot samen. Afgelopen zomer is een garage die wij gebruikten afgebrand. De andere jeugdbewegingen hebben ons toen direct geholpen.”

De leden en leiding van Chiro Jopi komen elke zondagnamiddag samen. Voor de krokusvakantie verzon de leiding echter iets origineel. “We houden dan een open kamp. Voor 5 euro per dag, of 1 euro voor wie een UiTPAS heeft, is iedereen tussen 5 en 15 jaar welkom van 8u tot 16u om samen activiteiten te doen. Nabewaking voorzien we tot 18u. Zo ontlasten we ook ouders in deze vakantieperiode.”

Persoonlijke band

Voor de leiding betekent de organisatie wel wat extra werk. “We hebben ons natuurlijk vrijgemaakt tijdens de vakantie. De afgelopen weken zijn we elke dag gaan flyeren. En we spreken kinderen persoonlijk aan. Die persoonlijke band met onze leden vinden we belangrijk. Er zijn intussen al wat inschrijvingen binnengelopen van kinderen die hier nog geen lid zijn, maar er is zeker nog plaats.”

Jopi-lid Venisa heeft zich al ingeschreven. “Als ik niet ziek ben, ben ik er elke zondag bij”, vertelt ze. “We doen hier veel spelletjes en ik heb hier al vrienden gemaakt. Tijdens de krokusvakantie heb ik nog niks te doen, dus kom ik naar hier. Ik denk dat we hetzelfde gaan doen als op andere zondagen, al is het toch nog een beetje een verrassing. Ik heb er al heel veel zin in.” (woad)

Venisa kijkt al uit naar de krokusvakantie: “Ik heb hier al vrienden gemaakt.”© BERT DE DEKEN

www.chirojopiturnhout.weebly.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners