© Tom Cornille

OLT lost eerste namen voor de zomer: The Dead South, Merol en Alex Agnew

Het Openluchttheater in het Deurnese Rivierenhof maakt zich nu al op voor een zomer vol muziek en acts. De eerste namen van het zomerprogramma zijn dinsdag bekend gemaakt. De ticketverkoop start op 3 februari.

Rebecca Van Remoortere

Van midden juni tot midden september zorgt OLT Rivierenhof voor drie maanden feest in de zomer. Op het programma staan meer dan veertig concerten, waarvan de eerste namen nu al bekend zijn gemaakt. Het OLT trekt opnieuw de kaart van van gerenommeerde nationale en internationale artiesten tot jong geweld.

Op 6 september staat The Dead South op het podium, goed voor bezwerende folk-bluegrass in het groen.

Op 25 en 26 juli komt Fat Freddy’s Drop naar Deurne. De zevenkoppige band ston in 2018 ook al op het podium van het Rivierenhof. Deze band zorgt voor een mix van sunshine reggae, jazz en soul.

Volgens de organisatie even aanstekelijk, maar in een compleet ander genre, is Calexico. “Met El Mirador heeft deze legendarische woestijnband in 2023 een nieuw album uit. Een feestelijke mix van alt-country, pop, tex mex, cumbia en mariachi. Meteen ook exact wat je kan verwachten op 16 juni in OLT Rivierenhof”, klinkt het.

Dan is er ook nog een Ierse pub-party met Flogging Molly. “Een celtic rockband met een ijzersterke live reputatie.” Op 25 juni.

Op 4 juli palmt John Butler Deurne in. Butler is een van de succesvolste Australische songwriters en storytellers. Getuige een rits aan nummer één-albums en platinum platen.

En ook de Belgische band Blackwave keert na 2018 en 2020 terug naar het OLT, ofwel de achtertuin van de band. “Op 16 juni breken ze het kot af te met hun slimme hiphopfunk-jazzy-straatsoul.”

Het Nederlandse fenomeen Merol werd eerder al aangekondigd. Haar show op 21 juni was in een mum van tijd uitverkocht, maar Merol speelt één dag later een tweede show “vol pompende, catchy pop.”

Ook op de affiche van #OLT23: Alex Agnew. Hij brengt z’n snedige comedy naar Deurne op 6 juli.

De ticketverkoop start vrijdag 03.02 om 11:00 via oltrivierenhof.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners