Samen poetsen kan opnieuw op 29 april.© Fotot rr

Polderdistrict pakt opnieuw uit met Lentepoets

Berendrecht, Zandvliet -

Jarenlang was de Lentepoets een vaste waarde in Zandvliet, Berendrecht en Lillo. Daar kwam drie jaar geleden een einde aan. Zaterdag 29 april knoopt het polderdistrict weer aan met de traditie.

De Lentepoets was al meer dan een kwarteeuw een vaste datum op de kalender van de bewonersgroepen in Berendrecht en Zandvliet. Elke jaar zorgden tussen de 100 en 250 inwoners ervoor dat hun straten er op het einde van de dag netjes bijlagen. De Lentepoets van 2020 en 2021 werden geannuleerd. Vorig jaar was er een erg late Lentepoets op 21 mei. Normaal stond de Lentepoets op het programma in april, vlak voor de talrijke communievieringen en voor de jaarlijkse Week van de Amateurkunsten. 

Tijdens de jongste vergadering van de districtsraad informeerde raadslid Marc Maes of er dit jaar een Lentepoets komt. “Kunnen de deelnemende bewonersgroepen dan weer rekenen op plantgoed en bloemen om de voorgevels van de huizen kleur te geven en is er financiële ondersteuning voorzien om na afloop een gezellig samenzijn met de buren te organiseren”, vroeg Marc Maes.

Verantwoordelijk schepen Rudi Sempels (N-VA): “Zaterdag 29 april wordt de nieuwe datum. De inwoners kunnen opnieuw planten afhalen bij een verdeelpunt in het district. En met het nieuwe reglement op de activiteiten van Buurtmakers kunnen deelnemende bewonersgroepen achteraf ook een gezellig samenzijn organiseren”, aldus schepen Sempels.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners