© BELGA

KV Mechelen: geen nieuwe club voor Swers, Wouters, Hernandez en Oum Gouet

Naast Iebe Swers blijven ook Dries Wouters, Jorge Hernandez en Samuel Oum Gouet voorlopig bij KV Mechelen. Het viertal, dat in de Mechelse B-kern zit, vond op de slotdag van de wintermercato geen andere club. In het buitenland blijven na vandaag nog enkele markten open, waardoor voor Oum Gouet, die met Kameroen op het jongste WK actief was, wellicht later nog een oplossing uit de bus valt.

thst, dige

De situatie rond Dries Wouters zat muurvast. Moederclub Schalke 04 hield vast aan een huurvergoeding van 100.000 euro, maar zowel KRC Genk als OH Leuven waren niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen.

Eerder vandaag kreeg Genk nog de bevestiging van de bond dat Wouters inzetbaar zou zijn voor Jong Genk in de Challenger Pro League, maar tot een transfer kwam het niet. Wouters dreigt zo het seizoen te moeten uitdoen in de B-kern van KV Mechelen, dat nog de helft van zijn salaris bij Schalke betaalt.

Ook Iebe Swers geraakte niet meer weg uit Mechelen. Tweedeklasser RWDM informeerde wel naar de 26-jarige rechtsback, maar de Brusselaars brachten uiteindelijk geen bod uit. In principe blijft Swers tot de zomer bij Malinwa, waar hij nog tot 2025 onder contract ligt. Sinds het WK traint hij met de B-kern.

MEER OVER KV Mechelen