© RR

Verkeersteam betrapt vier bestuurders die onder invloed rijden

Turnhout, Poederlee, Kasterlee

Het verkeersteam van de politie regio Turnhout heeft maandag tijdens een actie in het kader van de WinterBOB-campagne in totaal 556 bestuurders gecontroleerd.

De inspecteurs stonden opgesteld langs de Steenweg op Tielen in Turnhout, aan Dorp in Poederlee (Lille) en op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. “Van alle gecontroleerde bestuurders legden drie personen een positieve ademtest af. Twee van hen kregen een rijverbod van enkele uren. Van de derde chauffeur werd het rijbewijs meteen voor vijftien dagen ingetrokken”, luidt het bij de politie regio Turnhout. “Datzelfde gebeurde ook met het rijbewijs van een andere bestuurder die positief testte op het gebruik van cannabis.”

Daarnaast schreef de politie ook verschillende verkeersboetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van de smartphone achter het stuur en het rijden zonder geldig keuringsbewijs. Er werd ook een automobilist betrapt die reed zonder rijbewijs. De politie zette nog een vrachtwagen aan de kant waarvan de lading niet of onvoldoende was vastgemaakt. De inspecteurs namen een bromfiets in beslag waarvan de maximumsnelheid was opgedreven. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners