Op de Bolksedijk gebeurden vorig jaar in korte tijd enkele zware ongevallen door overdreven snelheid.© BFM

Gemeente wil snelheidsduivels met trajectcontrole afremmen op Bolksedijk

Rijkevorsel -

Op de Bolksedijk in Rijkevorsel wordt vaak te snel gereden. Na overleg met buurtbewoners vorig jaar kwam het voorstel op tafel om een verkeerslicht te plaatsen dat op rood springt als een aankomend voertuig te snel rijdt. Intussen is de gemeente meer voorstander om trajectcontrole te doen op de Bolksedijk.

Ronny van den Ackerveken

Bewoners van de Bolksedijk uitten een jaar geleden hun ongerustheid. Door de overdreven snelheid in hun straat waren in korte tijd enkele zware ongevallen gebeurd. Om daar iets aan te doen, was het voorstel om een ‘rode rem’ te plaatsen. Dat is een verkeerslicht dat aangestuurd wordt door een snelheidsradar die de snelheid van alle aankomende voertuigen meet. Als de maximale snelheid wordt overschreden, dan springt het verkeerslicht op rood en moet de bestuurder stoppen. Onafhankelijk raadslid Danny Eelen vroeg op de gemeenteraad van januari hoe ver de gemeente staat met het plaatsen van een rode rem.

“We hebben ons geïnformeerd, maar lichten plaatsen op de Bolksedijk lijkt ons niet zo’n goed idee”, zegt schepen van Mobiliteit Karl Geens (N-VA). “In een centrum heeft dat wel effect. Het is maar de vraag of op de Bolksedijk bestuurders ’s nachts bereid zijn om te stoppen voor een rood licht. Het idee dat nu op tafel ligt, is om trajectcontrole te installeren. We hopen daar over een jaar al een stap verder mee te staan en blijven ook in overleg met de bewoners van de Bolksedijk.”

Oppositiepartij Gemeentebelangen stelde in maart al trajectcontrole voor als oplossing en kreeg daarbij steun van de raadsleden van ProVeussel. Sinds vorig jaar staan er digitale snelheidsinformatieborden op de Bolksedijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners