© VTM

Nog één nieuwkomer, dan kan ‘The Masked Singer’ beginnen: 14 figuren strijden in twee groepen tegen elkaar

Nog één nieuwe Masked Singer wordt er deze week voorgesteld, net op tijd voor de eerste aflevering van vrijdag. In die aflevering zullen zeven personages het tegen elkaar opnemen, de week erna is het aan de anderen. De wedstrijd verloopt dus iets anders dan in de vorige seizoenen.

edb

Dag Allemaal mag al een stukje van het laatste The Masked Singer-personage prijsgeven. In het weekblad zijn de voeten van een zilveren, “glinsterend showbeest” te zien. Hoe het veertiende en laatste figuur er volledig uitziet, komen we binnenkort te weten.

Vrijdag gaat de wedstrijd van start, al zal dat niet met optredens van de veertien kandidaten zijn. De groep wordt in tweeën verdeeld. De groepen treden week om week op, en nemen aan het einde van een aflevering telkens afscheid van één Masked Singer, die onherroepelijk ontmaskerd wordt. De acht Masked Singers die na zes shows nog in de running zijn, komen samen in de grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

Foxy Lady, Leeuw, Tovenaar, Raaf en Hippo.© VTM

Er zijn niet alleen meer kandidaten dan ooit, het verloop van het programma is dus ook anders. In de vorige seizoenen werd er gestart met een groep van acht figuren, en kwam er in de weken die volgden af en toe een personage bij. In seizoen 1 waren er tien Masked Singers, in 2022 waren het er twaalf. Nu kennen we van bij het begin alle figuren.

Er zijn al dertien personages bekend. Leeuw, Skiwi, Hippo, Raaf, Tovenaar, Foxy Lady, Kolonel Mops en Minotaurus werden voorgesteld in de eerste trailer van het programma. Niet veel later was een onbekend figuur te zien op een mural op de Meir: Kosmos. Op een luxueus feest in La Riva in Antwerpen werden Soaperster, Groot Licht en Champignon voorgesteld. Mummie mocht dan weer meteen van zich laten horen op de radio. Het nog onbekende zilveren confettibeest sluit de rij.

Groot Licht, Soaperster en Champignon.© VTM

The Masked Singer, vrijdag om 20.35u op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER