Het valt op: gauwdieven maken in Mechelen slachtoffers tijdens het winkelen.© Dirk Vertommen

Gauwdieven maken slachtoffers tijdens winkelen: meisje (17) bestolen van portemonnee

Mechelen / -

Tijdens het winkelen in Mechelen was opnieuw iemand het slachtoffer van een gauwdiefstal. In de Bruul werd een 17-jarig meisje bestolen. De politie is extra alert, want de voorbije dagen waren er meer aangiftes.

Sven Van Haezendonck

De werkwijze van de gauwdieven is altijd dezelfde: de criminelen slagen er in om een portemonnee te stelen uit een tas. Dat overkwam ook een 17-jarig meisje op de Bruul. In de portemonnee die uit haar schooltas werd gestolen zaten haar identiteitsdocumenten.

De voorbije dagen maakten gauwdieven nog een slachtoffer (75) op de IJzerenleen en ook in supermarkten in Nekkerspoel waren ze actief. Eerder deze maand werd een jongeman (15) in de Bruul bestolen van zijn laptop en een jonge vrouw (28) van haar gsm.

Nazicht camerabeelden

“Onze mensen zijn extra alert op het terrein. We doen ook nazicht van camerabeelden om mogelijke verdachten te kunnen identificeren”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

De politie vraagt inwoners alert te zijn. “Zonder van slachtoffers verdachten te maken, geven we graag enkele tips. Als je ergens iets betaalt en je stopt nadien je portemonnee opnieuw weg, zorg er dan voor dat je tas gesloten is. En ook mensen met minder bedoelingen kijken soms mee als je ergens betaalt. Zo komen ze te weten waar je iets opbergt ”, legt Van de Sande uit.

LEES OOK:

Vrouw (75) tijdens winkelen bestolen van portefeuille

Opnieuw dame (90) bestolen tijdens winkelen in Nekkerspoel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen