Aziz El Harcha en Mohamed Meftah van Buurtsport en schepen Abdrahman Labsir.© Stad Mechelen

Buurtsport Mechelen wint interactieve balmuur voor park Donkerlei dankzij Jan Vertonghen Foundation

Mechelen -

In het park Donkerlei in Mechelen komt binnenkort een interactieve balmuur. De Sutu, zoals de muur heet, is een spelprikkel waarbij de muur oplicht wanneer hij geraakt wordt door een bal. De Sutu komt er via een wedstrijd van de Jan Vertonghen Foundation en blijft er een halfjaar staan.

Stijn Van de Sande

De Jan Vertonghen Foundation schreef een wedstrijd uit om een Sutu te winnen en onder meer Buurtsport Mechelen nam er aan deel. Het won de wedstrijd ook. “Daardoor krijgt het park Donkerlei binnenkort een nieuwe spelprikkel”, zegt schepen van Jeugd en van Sport Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “De Sutu is een prachtige aanvulling voor dit park, waar Buurtsport al heel wat kansengroepen bereikt. Het is een plek waar jongeren zich volop kunnen ontplooien.”

“Het is ons doel om kinderen en jongeren te stimuleren om meer in de buitenlucht te sporten, te spelen en te bewegen,” zegt Laetitia Mbenza, directeur van de Jan Vertonghen Foundation. “Dat doen we door speelomgevingen of speeltuinen te creëren die van deze tijd zijn, en dus inspelen op de noden en interesses van onze jeugd. Een interactieve spelprikkel zoals de Sutu is daar een fantastisch voorbeeld van. Wij kijken er heel erg naar uit om deze in Mechelen te lanceren. De kernopdracht van Buurtsport matcht immers mooi met onze insteek.”

App

De Sutu werd ontwikkeld door Yalp. “Als je een van de vlakken van de balmuur raakt met een bal, geeft het vlak licht”, legt Jo Meylemans van Yalp uit. “Dat kan met verschillende ballen zoals een voetbal, handbal, basketbal of tennisbal. Er is ook een app waarmee je je scores kunt bijhouden. Met de interactieve balmuur willen we sport en spel nog plezieriger maken. Dankzij de Solar-paal en de zon zijn de stroomkosten voor deze installatie overigens erg beperkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners