Archiefbeeld© BELGA

Gerecht onderzoekt buitensporige uitgaven van Waals Parlement: onderzoeksrechter aangesteld

Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de buitensporige uitgaven van het Waals Parlement en dubieuze overheidsopdrachten te onderzoeken. Dat schrijft Le Soir.

jvhBron: BELGA

Er moet nagegaan worden of de toekenning door het Waals Parlement en zijn griffier van een omvangrijk informaticaproject aan een Brussels bedrijf rechtmatig gebeurde. Ook zijn er vragen over de geëxplodeerde uitgaven voor werken aan het huis van de volksvertegenwoordigers in Namen en een tunnel tussen de parking en het parlementsgebouw.

Het kostenplaatje van beide werven bleek fors hoger dan begroot. Daarnaast onderzoekt het openbaar ministerie ook mogelijke onregelmatigheden, waaronder misbruik van sociale tegoeden, zo vernam de Franstalige krant Le Soir.

Daarmee schakelt het gerecht in Namen een versnelling hoger. De onderzoeken zijn toevertrouwd aan de afdeling Ecofin van de federale gerechtelijke politie in Namen, die wordt ondersteund door het Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Het parket van Namen wilde geen commentaar geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER