© ATV

Man die vuur probeert aan te steken in flatgebouw opgepakt, bewoners al maand geteisterd door brandstichtingen

De Antwerpse politie heeft maandagavond een verdachte opgepakt voor brandstichting in een appartementsgebouw aan de Volkstraat in Antwerpen. De bewoners worden al een maand lang geteisterd door meerdere brandstichtingen. De man werd op heterdaad betrapt na een mislukte poging waarbij hij zelf brandwonden opliep. Het is nog niet duidelijk of hij betrokken was bij eerdere brandstichtingen in het appartementsgebouw.

Alexandro Yaramis, Nette Loots

De brandstichtingen begonnen op 24 december, de dag voor Kerstmis. Sindsdien moest de brandweer maar liefst zeven keer uitrukken voor branden gesticht in de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw in de Antwerpse Volkstraat. Twee keer hebben enkele fietsen in de inkomhal vuur gevat, andere keren werd er vuilnis in brand gestoken. De schade bleef telkens beperkt door de snelle signalisatie van de brandalarmen.

Volgens Het Laatste Nieuws hielden de bewoners uit angst al wekenlang de wacht in hun gebouw. Bovendien werd er ook een camera geplaatst en hield een bewaker soms de wacht. Maandag hebben de bewoners rond 19 uur melding gemaakt van een brandstichting.

“De poging van de verdachte werd in de kiem gesmoord”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Bij de poging heeft de brandstichter zichzelf verbrand. Het is nog niet duidelijk of hij betrokken was bij eerdere brandstichtingen in het appartementsgebouw. Hij zal dinsdag worden voorgeleid bij het Antwerpse parket.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen