In 2022 was het door corona wachten tot april vooraleer de sportsterren werden bekendgemaakt.© Elke Lamens

Wie volgt in wiel Niels Vandeputte op Gala Brechtse sportsterren? Publiek stemt mee

Brecht -

Wie volgt op vrijdag 10 februari Niels Vandeputte en Hasse Fleerackers op als Sportman en Sportvrouw van het jaar? Brechtenaren kunnen dat zelf bepalen, want online stemmen op hun favoriete sportster.

“Een tijdje geleden riepen we de inwoners op om knappe sportprestatie te melden bij de sportdienst. We zetten deze sporthelden graag in de kijker tijdens het Gala van de Brechtse sportsterren. Dat gebeurt op vrijdag 10 februari met een wervelende sportshow in OC ‘t Centrum in Sint-Lenaarts”, stelt Expert Sport Rika Rits.

Vier jaar op rij won Niels Vandeputte de sportSter voor Sportman van het jaar.© Elke Lamens

In totaal reikt de gemeente zes STER-awards uit worden tijdens het sportgala: Sportbelofte, Sportvrouw, Sportman, G-sport(st)er, Sportploeg en Coolste sportclub. “De Brechtse sportraad schenkt deze zes winnaars een mooie geldprijs van 200 euro, in de vorm van een cadeaubon van de gemeente Brecht. Deze is te besteden bij de talrijke Brechtse handelaars.”

“Maar eigenlijk valt iedereen in de prijzen, want de gemeente heeft voor alle aanwezige sportsterren in een leuke gepersonaliseerde attentie voorzien”, verklapt Rits nog.

Hasse Fleerackers kaapte de award van Sportvrouw vzn het jaar weg in 2022.© Elke Lamens

Maar wie met die titel en prijzen naar huis keert, ligt voor een deel in de handen van de vakjury, gemeenteraadsleden en erkende sportclubs. “Iedere categorie is goed voor 25% van het eindresultaat. Ook het publiek krijgt zijn zegje. De publieksstemming telt eveneens mee voor 25% van het eindresultaat.”

Het publiek kan online stemmen tot en met 5 februari. Voor de uiteindelijke winaars blijft het nagelbijten tot het Gala van de Brechtse Sportsterren. Pas dan worden de namen een voor een onthuld.

Stemmen tot en met 5 februari: http://sportgala.brecht.be

Judoclub Hirano werd Coolste sportclub in 2022. Mag voorzitter Bea Van Tichelt opnieuw op het podium?© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners