archiefbeeld

Doelpuntenkermis in Retie: “Winnen was noodzaak na die recente 0 op 18”

Na de recente 0 op 18 wist Retie dat winnen de enige optie was ­tegen Mariekerke-Branst. En dat deed het, met 4-3. Wout Noeyens was alweer beslissend met twee treffers. “Wie de goals maakte, maakte niet uit. We moesten ­gewoon scoren.”

dsvn

“Het was echt noodzaak om de drie punten thuis te houden, na die recente 0 op 18. Hoe dat komt? We hadden een zwaar ­programma (de top vier passeerde de revue, red.) maar daarin hoop je toch altijd dat je wat punten kan sprokkelen. Deze periode lukte dat spijtig genoeg niet.”

Noeyens brak de ban tegen ­Mariekerke-Branst. “Tja, het is altijd leuk om te ­scoren, maar het maakt eigenlijk niet uit wie de bal binnentikt: ­scoren was gewoon de boodschap. Ik werd twee keer goed op weg geholpen door Senne (Dierckx, red.) die me de ­beslissende pass gaf.”

Volgend seizoen trekt Dierckx naar De Kempen. “We gaan hem wel missen, want hij is altijd goed voor doelpunten en assists. Maar met Jari (Breugelmans, die overkomt van Dessel Sport, red.) hebben we hopelijk een goede vervanger gevonden.”

De ambities zijn er nochtans bij Retie. “Vooraf hadden we de intentie om in de linkerkolom te eindigen. En dat doen we op onze eigen ­manier: twaalf spelers van de A-ploeg komen uit Retie zelf, en dat is toch best uniek in eerste provinciale. Nochtans komt dat de sfeer alleen maar ten goede: als we winnen zit de sfeer goed, als we verliezen is dat een uurtje zuur, maar daarna is het weer ­plezant.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen