© BELGA

Unanieme boycot, supporters van Lierse reizen niet mee naar Club NXT: “Ridicule aanvangsuren aankaarten”

De supportersfederatie van Lierse zat maandagavond een laatste keer samen om de supportersboycot van de inhaalmatch van woensdag (18.30u) op het veld van Club NXT te bespreken. Wegens het veel te vroege aanvangsuur en de verplichte combiregeling zullen de fans niet afreizen naar Roeselare, waar Club NXT zijn thuismatchen speelt. Bijgevolg zullen er ook geen bezoekende tickets worden verdeeld.

Kurt Guldentops

Joeri Van Genechten, voorzitter van de supportersfederatie, kondigde een tijdje geleden al aan een volledige boycot te overwegen voor deze verplaatsing. Negentig procent van de supportersclubs schaarde zich meteen achter het voorstel en maandag werd tijdens een laatste vergadering unaniem beslist de verplaatsing niet te maken. Op die manier wil de aanhang van Lierse het voorbeeld van de Antwerp-supporters volgen, die onlangs ook pasten voor de midweekmatch in Oostende (eveneens om 18.30u).

LEES OOK. Dan toch een boycot, Antwerpvak blijft volgende week leeg in Oostende: “We willen niet langer de speelbal blijven”

De supportersfederatie voorziet voor de fans wel een afterwork in het themacafé met deejay, happy hour en frietkraam. De wedstrijd zelf kan er op groot scherm worden gevolgd. “We willen benadrukken dat deze actie hoegenaamd niet gericht is tegen onze spelers, we willen wel de ridicule aanvangsuren en regeling aankaarten”, aldus Van Genechten. “We hopen dat de federaties van andere supportersclubs het voorbeeld van Antwerp en Lierse zullen volgen. Alleen dan zullen we gehoord worden.”

LEES OOK. SK Beveren speelt uitmatch tegen Jong Genk… in Beveren én zonder fans: “Geen enkel team stelde zich flexibel op”

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws