© BELGA

Onderzoek geopend naar doodsbedreigingen tegen Waalse minister en twee lokale politici

Waals minister van Lokale besturen Christophe Collignon (PS), de burgemeester van de Luxemburgse gemeente Bertogne, Jean-Marc Franco, en diens voorganger Christian Glaude hebben alle drie doodsbedreigingen ontvangen. Dat schrijven de media van Sudinfo maandag. Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend.

Bron: BELGA

De bedreigingen werden geuit in een en dezelfde met de hand geschreven brief, die op 20 december bij het gemeentebestuur van Bertogne in de brievenbus viel. In de dreigbrief verzet de auteur zich tegen de aangekondigde fusie van Bertogne met Bastogne. Hij zegt goed bewapend te zijn en de drie politici goed te kennen, net als hun vaste gewoontes.

Burgemeester Franco zegt vorige week het schepencollege op de hoogte te hebben gebracht van de feiten, maar weigert verdere commentaar. “De politie doet haar werk. Ik krijg om de twee weken een verslag.”

Persmagistraat Anne-Sophie Guilmot van het parket van Luxemburg bevestigt dat een onderzoek geopend is, maar zegt dat er nog geen verdachte kon worden geïdentificeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER