Sinds 2012 organiseren Essen, Kalmthout en Wuustwezel een gezamenlijke jobbeurs. Ze krijgen de medewerking van VDAB.© rr

Essen legt gratis bus in naar regionale jobbeurs in Gooreind: “Drempel zoveel mogelijk verlagen”

Essen, Wuustwezel, Kalmthout -

Op donderdag 16 februari slaan Essen, Kalmthout en Wuustwezel samen met VDAB opnieuw de handen in elkaar voor een regiojobbeurs. Die vindt van 16 tot 20u in Wuustwezel plaats, in sporthal Koch in Gooreind. Essen legt een bus in voor inwoners naar de jobbeurs.

“Wie niet over een auto beschikt, geraakt er vanuit Essen zeer moeilijk. Met het openbaar vervoer kost het je zeker twee uur. Daarom leggen we zelf een bus in”, legt schepen Brigitte Van Aert (CD&V) uit. “Zo lossen we het vervoerprobleem op en geven we maximale werkkansen aan al onze Essenaren.”

“De jobbeurs is er sinds 2012 en we willen de drempel zo laag mogelijk houden. Daartoe stelden we voorbije jaren in de gemeenteraad verschillende oplossingen voor”, weet Essens gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk.

“Zo vroegen we het OCMW om aandacht te hebben voor jobs in de logistiek over de grens. Vorig jaar nog brachten we diversiteit en gelijke kansen onder de aandacht. Hierdoor werden maatwerkbedrijven toen bij de beurs betrokken.”

Het busvervoer van Essen naar Gooreind is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.  (ella)

anke.meeusen@essen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners