Volgens schepen Annick De Ridder waren er daadwerkelijk verbeterpunten aan de werf aan de Gedempte Zuiderdokken.© Joris Herregods

Na val van Philip Heylen: extra maatregelen om werf Gedempte Zuiderdokken veiliger te maken

Antwerpen -

Oneffenheden aan de werf van de Gedempte Zuiderdokken worden weggewerkt en aan de doorgang over de werf komen vier bijkomende lichtmasten. Dat zegt Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) op een vraag van Filip Dewinter (Vlaams Belang) in de Antwerpse gemeenteraad.

Sacha Van Wiele

Voormalig schepen Philip Heylen (CD&V) kwam een week geleden zwaar ten val aan de Gedempte Zuiderdokken. Zijn knie was uit de kom en de pezen aan zijn linkerknie waren afgescheurd. “Schandalig hoe men het openbaar domein daar laat liggen tijdens de werken”, zei Heylen.

LEES OOK. Ex-schepen Philip Heylen in ziekenhuis na zware val bij werf Gedempte Zuiderdokken, handelaars niet te spreken over situatie: “Hier vallen bijna dagelijks mensen”

Dewinter pikte dit op en had enkele vragen aan het schepencollege over de slechte toestand rond de werf van de Gedempte Zuiderdokken. “Wij betreuren ten zeerste het ongeval van onze voormalige collega”, reageerde Annick De Ridder daarop. “Ik gaf onmiddellijk de opdracht om de werf te inspecteren. Er werden geen fundamentele gevaarlijke situaties vastgesteld. Toch waren er verbeterpunten en die zijn doorgegeven aan de aannemer. Zo worden oneffenheden weggewerkt.”

© Joris herregods

“De doorsteek over de werf is ’s avonds daadwerkelijk donker. Daarom zullen er vier bijkomende lichtmasten komen. We gaan duidelijk aangeven dat de paden naar de parking doodlopen. Zo beletten we frustraties bij bezoekers die plots voor een hek staan en er dan overkruipen.”

De schepen zegt dat met een werf zoals op de Gedempte Zuiderdokken steeds overlast gepaard gaat. Het aanleggen van een park van 9 hectare doe je niet zomaar. “Ik heb begrip dat er mensen af en toe misnoegd zijn”, zegt De Ridder. “We zitten nu ook in de meest intensieve fase van deze werken. De hinder zal na de zomer verminderen en tegen de zomer van 2024 zal het park af zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Annick De Ridder